Agility
 
Agility kommer af det engelske ord agile, som betyder rask, kvik, hurtig, smidig. Agility går ud på at hunden så hurtigt som muligt og med så få fejl som muligt gennemløber en bane med forskellige forhindringer. Hunden skal bl.a. krybe gennem tunneller, balancere på planker, springe over forhindringer af forskellig højde og længde, løbe igennem en slalom, balancere på en vippe mv.
 
Kontrol og lydighed
Da hundeføreren i Agility uden snor skal føre sin hund gennem en bane med mange forhindringer så hurtigt som muligt, kræver det at hunden har god kontrol over sin krop, og at hundeføreren har kontrol over sin hund og med sine kommandoer og ikke mindst sit kropssprog, fortæller hunden, hvad den skal gøre. En god portion lydighed hører derfor også med, hvis hund og fører vil nå noget i denne sportsgren.
Du kan typisk begynde at træne Agility med din unghund, når den har gennemført hvalpe- og begynder/grundkursus. På det tidspunkt er hunden tilstrækkeligt udvokset. Små racer er hurtigere udviklet end store, men som hovedregel gælder, at man skal være forsigtig med at træne Agility med hunde under 12 måneder. For at deltage i konkurrencer skal hunden være 18 måneder.
 
Agility for sjov
Men du behøver slet ikke at tænke i konkurrencebaner for at træne Agility med din hund. Mange træner Agility, fordi de synes at det er en god aktivering af hunden og hunden får en masse selvtillid og bliver mere lydig - og så er det rigtig sjovt for både hund og fører.

DcH´s konkurrenceprogram i agility:

Ved konkurrencer inddeles hundene i 3 størrelser:

  • Lille klasse med en skulderhøjde op til 34,99 cm.
  • Mellem klasse med en skulderhøjde fra og med 35,00 cm til og med 42,99 cm.
  • Stor klasse med en skulderhøjde fra og med 43,00 cm.

De 3 størrelser konkurrerer ikke mod hinanden.
De officielle klasser omfatter både Agility og Spring klasser.

I Agility klasserne er alle forhindringer med.

I Spring klasserne kun forskellige former for spring, tunneller og slalom.

Både Agility og Spring er inddelt i forskellige klasser:

  • Klasse 1 er for nye hunde. For at rykke fra klasse 1 til 2 skal hunden tre gange have gennemført klasse 1 fejlfrit.
  • Klasse 2 er for mere trænede hunde. For at rykke fra klasse 2 til 3 skal hunden tre gange have gennemført klasse 2 fejlfrit og have været mellem de tre bedste.
  • Klasse 3. For at rykke fra klasse 3 til vinder klassen skal hunden tre gange have vundet klasse 3 fejlfrit.
  • Åben klasse. Alle kan deltage i åben klasse. Resultater opnået her tæller med til DcH's årlige Danmarksmesterskab efter en særlig pointberegning, men tæller ikke med til oprykning i de øvrige klasser.
    Venskabsdyst – Agility

 

Nyheder

Sponsorer