Vi har valgt at lægge videoer ind på vores hjemmeside af hvordan vi træner vores eftersøgning. I kan se den spæde start med en helt ung hvalp, udviklingen og en næsten færdig eftersøgning.Der står under hver video en forklaring på hvad vi laver.

 

 Eftersøgning - start

Det er så sådan her vi starter vores træning i eftersøgning.Her er det lille Iza på 9 uger der sammen med Helle viser hvordan det hele starter.Vi bruger ingen kommandoer overhovedet, og hvalpene får så lidt hjælp som muligt og aldrig hjælp af hundefører.Det sværeste for de små nye vapser er som regel at forlade den figurant de nu lige har opdaget har masser af leverpostej, kattemad og nussen.Det kommer, som i kan se, dog ret hurtigt, og lille Iza slår ret hurtigt over i fin galop når hun lige "fanger" konceptet.

Eftersøgning - lidt længde

Det næste vi gør er så at øge afstanden til figuranterne.Her er det cavalien Isolde og Freja der viser øget afstand på en åben skovsti.Isolde er egentlig agilityhund, men får en løbetur når Freja er med sin far til træning.Og som i kan se, så hygger de sig meget med det, og er rigtig dygtige.

 Eftersøgning - stor længde

 

Nu skal afstanden så helt ud på 50 plus skridt, og gerne flyttes ind i fx skovterræn.Her er det Indy på 8 mdr. og Ina der viser hvordan det skal gøres.

 Eftersøgning - stor længde og skjulte figuranter

 

Når så der er flyd på stor afstand, så begynder figuranterne at gemme sig.I starten på lidt kortere afstand, men ret hurtigt skal afstanden igen ud på 50 plus skridt.Her er det Tarzan på godt et år der sammen med Kristian finder de skjulte figuranter i fin fart.
 Eftersøgning - flying
 

Her viser Kierli og Helle det sidste led inden den den "færdige" eftersøgning. Kierli skal langt ud i hvert udslag, løbe tæt forbi Helle på midterlinjen og videre ud til næste figurant på den anden side.Alle de delmomenter i har set videoer af indtil videre er her kombineret, og desuden er der kommet halsgivning på. Noget der trænes seperat. Når hunden kører flying så fint som Kierli gør her, så er det tid til at begynde at lægge tomme udslag ind.

 

Nyheder

Sponsorer