Hvad er Dch-Thyholm

Vores klub Thyholm Civile Hundeførerforening beliggende i Struer kommune, startede i 1975 og er en lokalforening under landsforeningen Danmarks civile hundeførerforening som startede omkring 1937. Dch-Thyholm tilhører, sammen med andre lokalforeninger i Nordjylland, DcH-kreds 1, hvor vi samarbejder om konkurrenceafholdelse, uddannelse af trænere, repræsentation i Landsforeningen mv.
 
Dch-Thyholm er en forening, hvor man kan komme med sin hund og lære noget om og med den, samtidig med at man hygger sig og har det sjovt med andre medlemmer. DcH’s motto er ”DcH for alle”. Hos os kan alle racer, også de der er så heldige at have flere racer i én hund, gå til træning.
Alle i foreningen arbejder ulønnet og frivilligt, så den eneste løn vi får er, når I som hundeførere viser os, at det klubbens trænere har lært jer giver ”pote”. Og det kræver selvfølgelig også, at der bliver trænet der hjemme.
 
Træning & metoder
Hos Dch-Thyholm lærer man at mestre træning af sin hund, samt have det sjovt med hunden og de andre medlemmer i klubben.
Vore træningsmetoder bygger på positiv indlæring, god relation og tillid mellem hund og fører og at få hunden til at ”lystre” fordi den synes det er sjovt og dejligt at samarbejde med føreren.
 
Typisk starter en hundekarriere hos Dch-Thyholm med at hunden tilmeldes et begynderkursus. En hund har en barndom a la mennesker. Den kommer nemlig også i puberteten, selvom det sker inden for de første 2 år, og ved at komme til træning, i mens hunden er under et ½ år gammelt, og helst fra den er 8 uger, kan man nå at blive forberedt til at klare de problemer, der eventuelt måtte komme.
 
Hos Dch-Thyholm arbejder vi med at lære at tage hensyn til andre mennesker, da det desværre ikke er alle, der er lige så glade for hunde som vi. Det være sig ved: At rydde op på hundens efterladenskaber så det ikke generer andre, at kunne gå i byen uden at hunden stopper op og snuser til alt og alle, og uden at den springer op ad folk. Man lærer også sin hund en god balance, at gå og løbe på, forbi og over ”farlige ting” med tryghed og selvsikkerhed og med tillid til hundeføreren.
 

Konkurrencer

Ligesom der inden for andre sportsgrene er konkurrencer, så er der også mulighed for at komme til konkurrence med hunden, og dermed møde hundefolk fra hele landet. At kunne deltage i disse konkurrencer kræver dog at man har trænet i længere tid end de ca. 4 mdr. begynderkurset tager.
 


Nyheder

Sponsorer